Vanillia cheescake | FITSPOORATION

FITSPOORATION

Annons

Vanillia cheescake

Hej!

Nu kör jag ett recept som ni önskade i inlägget där ni fick önska recept som jag skulle komma på. Idag har jag bakat en hälsosammare version av cheescake med vaniljsmak.

Ingredienser för 3 små cheescakes.

Botten:

1/2 dl havremjöl (havregryn mixa till mjöl)

1 tsk Kokos olja från fitnessguru (finns att beställa HÄR)

1 msk Stevia

1 äggvita (Spara gulan den kommer vi använda sen)

Fyllning:

100 gram philadelphia ost light (12%) eller annan creme cheese.

1 msk stevia

1 tsk vaniljpulver

1 äggula

Utförande: Ställ ugnen på 200°C. Blanda mjöl, stevia, kokosolja och äggvita i skål. Fördela sedan smeten jämt i tre hyfsat stora muffinsformar i papper. Ställ sedan in detta i ugnen i 10 minuter.

Medans botten står i ugnen kan du börja med att göra fyllningen. Ta fram en ren skål och blanda philadelphia osten med ägg gulan. Tillsätt sedan vaniljpulvret och stevian. Blanda tills det blivit en jämn smet.

Ställ nu ugnen på 175°C och ta ut bottnarna. Häll i cremecheese blandningen ovan på bottnarna och ställ in i ugnen igen den här gången i ca 25-30 minuter.

Låt dem svalna och förvara dem sedan i antingen kyl eller frys eftersom att vi vill att de ska va kalla när vi äter dem. ENJOY! 😀

DSC_0456

Calories for 1 small cheesecake: 116

Protein: 5,6 gram

Carbs: 5 gram

Fat: 8,7 gram

Now I will post a recipe that you wished for me to post where you got the chance to wish for recipes that I would come up with. Today I baked a healthier version of cheesecake with vanilla flavor.

Ingredients for 3 small cheescakes.

Bottom:

1/2 dl oatflour (rolled oats mix into flour)

1 tsp coconut oil from fitnessguru (available to order HERE)

1 tbsp Stevia

1 egg white (save the yolk – we will use it later)

Filling:

100 grams of Philadelphia creme cheese (12% fat) or other cream cheese.

1 tbsp stevia

1 tsp vanilla powder

1 egg yolk

How to do: Set the oven to 200°C. Mix flour, stevia, coconut oil and egg whites in bowl. Divide the batter evenly in three decently sized muffin cups. Then put them in the oven for 10 minutes.

While the base is in the oven, you can start to make the filling. Take out a clean bowl and mix the cream cheese with the egg yolk. Then add the vanilla powder and stevia. Stir until becoming smooth.

Set your oven to 175°C and take out your buttoms from it. Pour the cream cheese mixture on top of the bottoms and place in the oven again, this time for about 25-30 minutes.

Let them cool and store them in either the refrigerator or freezer, because we want them to be cold when we eat them. ENJOY! 😀

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Asta

    Is the yolk strictly required? I’m battling an eatingdisorder, but yolks are kind of a big fear food for me

Annons
stats