Almond milk | FITSPOORATION

FITSPOORATION

Annons

Almond milk

Hej!

Nu har jag tagit det här med mandelmjölk till nästa nivå och gjort min egen. Detta var superenkelt. Så det är helt klart värt att testa om man är mjölkintollerant eller bara  är sugen på att testa något nytt!

För ett glas behöver du:

1 dl mandlar

5 dl vatten. 

Gör så här: Blötlägg mandlarna i en skål i ca 5 timmar. Skala sedan mandlarna och sila av blötläggningsvattnet. Genom att sila av vattnet så försvinner  svårsmälta enzymer och den skarpa mandelsmaken försvinner och istället får man en lite sötare smak. Lägg mandlarna i en mixer med 5 dl nytt och fräsht vatten. Låt det mixas en stund, ca 3-5 minuter. Sila ut mjölken i exempel en ren nylånstrumpa för att bli av med nötpulpan. 

Ställ in mjölken i kylskåpet en stund och servera den kall! Antingen dricker du den som den är, har den i gröten, i proteinshaken eller vad du nu vill ha den till! 🙂 

 

DSC_0482

 

Hello!

 

Now I have made this thing with almond milk to the next level and made ??my own. This was super easy. So it’s definitely worth trying whether you are milk allergic or just eager to try something new!

 

For a glass, you need:

70 gram almonds

500 gram water.

 

Proceed as follows: Soak the almonds in a bowl for about 5 hours. Then peal the almonds and strain off the soaking water. By straining the water the indigestible enzymes disappears and the crisp almond flavor disappears and instead you get a little sweeter taste. Place the almonds in a blender with new and fresh water. Let it be mixed for a while, about 3-5 minutes. Strain out the milk in a clean nylon stocking.

 

Set the milk in the fridge for a while and serve it cold! Either you drink it as it is, has it in oatmeal, proteinshake in the hook or whatever you want it to! 🙂

 

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Matilda

    Men vad skulle man göra med blötläggningsvattnet? För man skulle ju ta nytt och mixa med mandlarna och sen sila de och drcka men varför ska man sila blötläggningsvattnet om man inte ska använda de? 🙂 Tack på  förhand! och tack för en bra blogg!

Annons
stats