Best bread on earth probably | FITSPOORATION

FITSPOORATION

Annons

Best bread on earth probably

Det här receptet har jag postat en gång tidigare men det var så pass länge sen att jag tyckte att jg kunde publicera det igen eftersom att det är ett av de godaste bröden som jag har ätit i mitt liv typ! Jag har precis bakat det och har inte gjort det på flera månder men nu är det verkligen dags! Receptet är inte mitt eget utan det är hittat på Ida Wargs blogg, för att komma dit klickar ni HÄR. Brödet är ett nyttigt grovt bröd fast fortfarande väldigt mjukt och saftigt. Ni måste testa detta :D

Ingredienser:

2 dl havregryn

5dl dinkelmjöl,

1dl linfrön (jag tog hela)

1 dl sesamfrön

2tsk bikarbonat

en nypa salt

3 msk honung

1 rivet äpple

4 dl yoghurt (jag tog naturell yoghurt).

Utförande:

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla torra ingridienser. Riv ner äpplet och tillsätt honung och yoghurt. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll/kleta i smeten. Vill man kan man ha lite pumpafrön uppe på. Skjuts in i ugnen 45-60min. För mig räckte det med 45 minuter.

DSC_0004

DSC_0003

This recipe I have posted once before but it was so long ago that I thought I could post it again because it is one of the most delicious bread I’ve eaten in my life! I just baked it and have not done that in several-month but now it’s really time!The recipe is not mine this time but it is found at Ida Wargs blog, to get there you click HERE. The bread was above my expectations, a healthy brown bread though still very soft and juicy. It?s actually one of the tastiest I have ever tasted! You must try this:D

Ingredients:

2 dl (70 g) rolled oats

5dl spelled flour,

1 dl flax seed (I took the whole flaxseeds)

1 dl sesame seeds

2 tsp bicarbonate

a pinch of salt

3 tablespoons honey

1 grated apple

4 dl yogurt (I took plain yoghurt).

How to do:

Preheat the oven to 200°C degrees. Stir together all the dry ingredients. Grate the apple and add it to the dry ingredients together with honey and yogurt. Line a loaf pan with parchment paper and pour / smear the batter. If you want, you can have some pumpkin seeds on top. Pushed into the oven 45-60min. For me it took just about 45 minutes.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Scones bakning | Fitspooration

  […] På tal om att baka och scnoes så kom jag att tänka på bröd. Kommer ni ihåg det hälsosamma brödet som jag bakade mycket i våras? Gud vad jag blev sugen på det nu när Tilde bakade. Kanske är det något som jag borde göra nu i dagarna? Receptet på det hittar ni HÄR. […]

 2. Breakfast lovers | Fitspoorati

  […] Nu vattnas det i min mun, det här brödet alltså! Det godaste som finns. Recept finns HÄR.  6: Juicy grain bread with and a glass of juice … Now watered it in my mouth, this bread! The […]

 3. Lisa

  Hi Ellen! I was looking for a good recipe for an healthybread and I find yours. I wanted to try it, but unfortunately we’veother unity for food. Can you explain what 1dl is in gramm? It’shard to find the right weight to do your yummy healthy bread!  Thanks for your help, Lisa from Germany

 4. Natalie

  Älskar din blogg! Du är en sån inspration för mig ochsäkert för många andra!! Jag testade att baka ditt bröd idag ochdet vart supergott, det kommer jag göra fler gånger. Kika in på minblogg för att se hur det blev! Kram

 5. Åsa

  Åh! Jag som har letat efter ett nyttigt bröd i dagarna, nu ska jag definitivt testa detta! Tack för en underbar blogg 🙂

 6. Marja - Baka Sockerfritt

  Vilket härligt bröd, förstår att du tycker att det är gott! Gillar dessutom att det är äpple i 🙂

 7. Jenny

  Visst är det underbart gott? Gjorde förra veckan, och igår igen! Aldrig ätit ett så sjukt gött bröd förut! Älskar det!!

Annons
stats