My god, heavy leg training today | FITSPOORATION

FITSPOORATION

Annons

My god, heavy leg training today

Idag har min dag varit väldigt ineffektiv. Jag sov tills klockan två på dagen och sen så låg jag och segade i soffan med min pojkvän fram tills kvart i fem då jag släpade mig  själv till gymmet. Idag var jag verkligen otaggad och jag kände verkligen att “nej, jag vill inte till gymmet idag.” Det var nästan så att jag sökte ursäkter till varför jag inte skulle till gymmet istället för att komma på anledningar till varför jag skulle dit. Jag hade ursäkter som att jag var trött, jag har mensvärk, jag förtjänar lite vila. Men ingen av de ursäkterna håller egentligen, för tröttheten får jag ta mig över, min mensvärk grå oftast över när jag tränar (det gjorde den även om jag innan hade så ont att jag kallsvettades) och att jag förtjänar vila fungerar inte heller för jag hade vilodag igår. 

Min pojkvän vet att jag alltid blir mycket gladare efter mina pass så han peppade på med mina favorit ordspråk som jag fullt ut lever för. Så han sa det Ellen, GO HARD OR GO HOME” – “No pain no gain” -. Så jag tog mig itll gymmet och väl där så blev jag supertaggad och jag lyfte riktigt tungt! När jag är ensam så gillar jag egentligen inte att lassa på så mycket vikt på stången när jag gör knäböj för jag vill gärna ha någon där att passa ut i fall att. Men idag så körde jag på Go hard or go home och vågade slänga på så mycket som 90 kilo på stången! Tekniken gick fint och vikten kändes lätt hanterbar och det kändes säkert även om jag inte hade någon att passa. När jag kör ensam är jag väldigt noga med att lägga på vikt som jag säkert vet att jag klarar av att hantera. Safty comes first liksom! 😀 

Knäböj

20×2 20 kg

10 reps 60 kg

10 reps 70 kg

6×2 80 kg

6 reps 90 kg

Smal benpress

12 reps 120 kg

12 reps 150 kg

12 reps 200 kg

8 reps 230 kg

6 reps 250 kg

Utfall

8 reps på varje ben 50 kg

6×3 på varje ben 70 kg

Raka marklyft

10×4 50 kg

Sittande benspark (leg extensions)

1a set: 8 reps 40 kg – 6 reps 35 kg – 4 reps 30 kg

2a & 3e set: 8 reps 50 kg – 6 reps 40 kg – 6 reps 30 kg

benpress

Legpress 230 kg. 

utfall

Lunges 70 kg.

squst

Squats 80 kg. 

 

Today, my day has been very ineffective. I slept until two o’clock in the day and then I was lying on the couch with my boyfriend until four forty-five when I dragged myself to the gym. Today I was really untagged and I really felt that “ no, I do not want to the gym today .” It was almost as if I were looking for excuses as to why I was not going to the gym instead of coming up with reasons why I should going there . I had excuses like I was tired, I have menstrual cramps , I deserve some rest. But none of those excuses are really reasons that counts, yes I was tired but that is something I have to get over, my menstrual cramps usually dissapears  when I work out ( it did although I before had so much pain that I started to cold sweat ) and that I deserve the rest will not work either because I had rest day yesterday.

 

My boyfriend knows that I always are a lot happier after my gym sessions so he stoked on my favorite sayings that I fully live for. So he said it ” Elle ,GO HARD OR GO HOME” – “No pain no gain” So I took myself to  the tgym and once there , I was super psyched and I lifted really heavy ! When I’m alone , I dont  really  like to use a lot of  weight on the bar when I do squats , I ‘d love to have someone there to spot me. But today I went for   Go hard or go home and dared to throw on as much as 90 kilograms on the bar ! The technique was fine and the weight felt easy manageable and it felt safe even though I had no spotter. When I train alone , I’m very careful to put on weight adn I only put on weight as I know for sure that I can handle . Safty comes first as well! 😀

 

squats

20×2 20 kg

10 reps 60 kg

10 reps 70 kg

6×2 80 kg

6 reps 90 kg

 

narrow leg press

12 reps 120 kg

12 reps 150 kg

12 reps 200 kg

8 reps 230 kg

6 reps 250 kg

 

Lunges

8 reps on each leg 50 kg

6×3 on each leg 70 kg

 

Straight- leg deadlifts

10×4 50 kg

 

Seated Leg Extension 

1st set: 8 reps 40 kg – 6 reps 35 kg – 30 kg 4 reps

2nd & 3rd set: 8 reps 50 kg – 6 reps 40 kg – 6 reps 30 kg

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Karro

  Hej Ellen! Grym du är! Var gymmar du? Skulle du kunna tipsa på några bra gym för en 16 årig tjej som mig? Skulle vara jättetacksam för svar. Kram

 2. Mia

  Hej Ellen! Tänkte bara tipsa om facebooksidan ?Träningskompisar Sökes och Finnes? som jag skapade häromdagen. Tanken är att man ska kunna efterlysa nya träningskompisar, men för att det ska fungera kräver gruppen såklart ett stort antal medlemmar. Om du tycker idén verkar bra vore det jättekul om du ville tänka gruppen i ett inlägg så fler hittar dit! Tack för en bra blogg!https://www.facebook.com/groups/331172377024122/331819560292737/?notif_t=group_activity

 3. Josefin

  Vem fotar alltid dina bilder? Behöver verkligen tips på hurman fotar sig själv! Ser grymt bra ut förövrigt!! Skit snyggatights, finns de att köpa någon stans eller är de från celsius?:-)

 4. Hanna

  Hej!! Vill bara säga att jag blir sjukt imponerad av digEllen! Man blir själv väldigt peppad när man läser din blogg!! Haren liten fundering, varför tränar du utan skor? Skulle bara vararoligt att veta, lite random sådär!;) Själv får jag ont i mina knänom jag tränar utan! haha

 5. Moa

  Vem fotade dessa bilder? Jag blev lite fundersam i och med att du var ensam på gymmet 🙂 frågar du någon random person bara?

Annons
stats