A chewy mud cake. | FITSPOORATION

FITSPOORATION

Annons

A chewy mud cake.

Eftersom att min pappa fyller år idag bestämde jag mig för att baka något till honom. I kväll ska vi ha en mysig middag här hemma, jag, min syster, pappa, hans tjej och min bonus bror plus hans flickvän. 

 

Det blev spontan bak och därför fick det bli enkelt, kladdkaka gillar alla så det fick bli det! Jag ska säga er att det är en utmaning att baka när man går på diet, men det gick utan fusk 😉 

 

Eftersom att bloggen blir lite tom på recept nu under diet när jag princip lever på kyckling så tänkte jag att jag skulle dela detta recept, jag har gjort det innan så jag vet att det är gott för dig som känner för att unna dig något extra. Man får inte glömma bort att “leva hälsosamt” inte betyder att man ska sluta äta “onyttigt” ibland också. Kladdkaka är nyttigt för själen 🙂 

 

Detta är då en riktigt seeeg kladdkaka: 

2 ägg
50 g smör
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
0,5 dl matolja
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
(Smör + ströbröd för formen)
Börja med att sätta ugnen till 175°C. Smöra en form och ha i lite ströbröd för att lättare få kladdkakan att lossna senare sen när det är dags.
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker poröst i en bunke med elvisp. Rör sedan ned matoljan och smöret i ägg-socker smeten. I en skål vid sidan av blandar du resterande torra ingredienser, den blandningen ska du nu vända ner i smeten. 
Häll i smeten i formen och placera i mitten av ugnen i 30 minuter. Låt den svalna och vänd ut den på en tallrik, dekorera som du känner för. Jag gjorde ett litet mönster med florsocker. Servera med glass, vispgrädde eller vad det nu önskas. 🙂 
 
// Since it is my dad’s birthday today, I decided to bake something for him. Tonight we’re having a cozy dinner at home, I, my sister, dad, his girlfriend and my bonus brother plus his girlfriend.

It was spontaneous “baking session” and therefore it had to be simple, I believe that everyone likes mud cake so it had to be that! I’ll tell you that it is a challenge to bake when you are on a diet, but it went great  without cheating 😉

 

Since the blog is getting a little empty at the recipe front now while dieting when I basically live on chicken  I thought I’d share this recipe, I’ve done it before so I know it’s good for those who feel like treating yourself with something special. One must not forget that “healthy living” does not mean that you should stop eating “unhealthy” sometimes too. Chocolate cake is good for the soul 🙂

 

This is when a real tough “chewy” mud cake:
2 eggs
50g butter
2 dl powdered sugar
1 dl brown sugar
0.5 dl of cooking oil
2.5 dl flour
4 tablespoons cocoa
2 teaspoons baking powder
1 teaspoon vanilla
1 pinch of salt
(Butter + breadcrumbs to form)

 

Start by setting the oven to 175 °C. Grease a baking pan and add breadcrumbs to help the mud cake come off later then when the time comes.

 

Melt the butter in a saucepan. Beat eggs and sugar  porous in bowl with electric mixer. Stir the cooking oil and butter into the egg-sugar mixture. In a bowl beside you mix the remaining dry ingredients, now turn the mixture into the batter.

 

Pour the mixture into the baking pan and place in center of the oven for 30 minutes. Let it cool down and turn it out on a plate, decorate as you feel. I did a little pattern with icing sugar. Serve with ice cream, whipped cream or whatever is desired. 🙂 //

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Louise

    Hej Ellen!
    Ser super gott ut! Men undrar om du har någon fusk måltid i veckan nu under dieten? hur ofta i såfall, 1 gång i veckan eller varannan vecka? I såfall vad brukar du äta då?

    Kramar

  2. Hanna

    Hej ellen! Jag undrar hur hur många kalorier du bränner under dina pw på morgonen? (På ett ungefär då) tänkte med börja pw/springa på morgonen och undrar vad som är lagom att bränna o hur mke du bränner? Kram Hanna

Annons
stats