Healthy ice cream | FITSPOORATION

FITSPOORATION

Annons

Healthy ice cream

P4162961diyP4152945 P4152947 P4162954 P4162957 P4162964

Så lätt, så gott, så hälsosamt. Är man sötsugen så är detta faktiskt ett toppentips för att stilla det utan att äta något onyttigt gottis. Första gången som jag provade detta, vilket är ett par år sedan nu så blev jag verkligen positivt förvånad! Att det ens är möjligt att göra en god och krämig glass på enbart en ingrediens.

Bananer. Skiva upp ett par mogna bananer, de ska vara gula och inte gröna då de är sötare när de är lite mer mogna. Lägg in i frysen minst 2 timmar men helst över natten. Mixa dem sedan i en mixer tills det är en slät glass, alla klumpar ska bort! Mixa sen lite till för att få in lite mer luft i glassen. In i frysen igen och sen är det bara att servera.

Man kan alltid göra det lite roligare genom att tillsätta fler ingredienser, jordnötssmör är jättegott att ha i bland annat. Har du några tips på andra goda grejer att ha i glassen så lämna gärna en kommentar!

// So easy, so good, so healthy. Are you a sweet tooth, this is actually a great recipe to satisfy it without eating something unhealthy. The first time I tried this, which is a couple of years ago now, I was really pleasantly surprised! That it’s even possible to make a tasty and creamy ice cream on only one healthy ingredient.

Bananas. Slice up a few ripe bananas, they should be yellow and not green as they are sweeter when they are a little more ripe. Place in the freezer for at least 2 hours but preferably overnight. Mix them in a blender until it’s smooth, all lumps should be removed! Mix a little more to to get some air into the ice cream. Then put it back in the freezer again and then off to serve.

You can always make it a little more fun by adding more ingredients, peanut butter is delicious to add among other things. If you have any tips on other good stuff to have in the ice cream feel free to leave a comment! //

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Julia

    I eat low carb, so I prepare my ice cream by blending avocado&splash of (light) coconut milk&sweetener, then freeze it. For the taste, you can add lime/lemon zest and juice, or if you want chocolate ice cream, you can add cocoa powder (around 15-20g/ avocado). I definitely recommend it!

  2. Erika

    Så gott, och super enkelt verkligen! Jag gjorde faktiskt detta här hemma i går, perfekt när sötsuget slår till haha! Jag hade lite vaniljpulver i bara 🙂

Annons
stats