FITSPOORATION

Annons

Vegansk kladdkaka

PB130063 PB130062 PB130056

Till farsdag för ett par helger sedan så bakade jag en kladdkaka som jag serverade med vaniljglass, denna var verkligen SÅ god och sådär kola kladdig. 😀 Kladdkaka är så himla bra för att det är lätt att göra, det går snabbt och princip alla tycker att det är gott! Den här var godast att äta efter att den stått i kylen i några timmar, dagen efter att jag bakat den var den faktiskt godast. Så om ni ska baka den här så rekommenderar jag att ni bakar den dagen innan ni serverar den. :) Receptet hittade jag här (klick!!)

Vegansk kladdkaka

Ingredienser
150 g mjölkfritt margarin
2 msk sirap
3,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
3 tsk vaniljsocker
1,25 dl vatten
1 krm salt
+ margarin och ströbröd eller kokosflingor till formen

Gör såhär
Smörj en springform och bröa den. Jag själv använde inte ströbröd utan jag använde kakao, jag tycker att det blir fint! Hehe, eller fint det syns inte. Sätt ugnen på 175 grader.

Smält margarinet och rör i sirapen och vattnet.

Blanda socker, mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Tillsätt vätskan och blanda väl.

Häll smeten i formen och grädda i 25 min (inte längre). Som jag skrev så vill man helst äta den ett par timmar senare för att den ska honan få rätt konsistens! Jag serverade min med vanilj glass gjorde från Tofu,


For Father’s Day for a couple of weekends ago,  I baked a mud chocolate cake that I served with vanilla ice cream, this was really so good and so-so sticky toffee. 😀 Chocolate cake is so amazingly good that it’s easy to do, it’s fast and I have never met a person that dont appreciate a good chocolate cake! This tastes the best to eat after it has been in the fridge for a few hours, the day after I baked it, it actually tasted the best,  So if you are going to bake this, I recommend that you bake it the day before serving. :) 

Vegan chocolate cake

Ingredients
150 g milk free margarine
2 tablespoons syrup
3.5 dl granulated sugar
3 dl flour
1 dl cocoa
3 tsp vanilla sugar
1.25 dl water
1 pinch of salt
+ Margarine and bread crumbs and coconut flakes to form

Do this
Grease a springform and sprinkle with crumbs. I myself did not use bread crumbs instead I used the cocoa, And preheat the oven to 175°C degrees.

Melt the margarine and stir in the syrup and water.

Mix sugar, flour, cocoa, vanilla sugar and salt in a bowl. Add the liquid and mix well.

Pour batter into pan and bake for 25 minutes (no longer). As I wrote, you want to eat it a few hours later so that the cake gets  the right texture! I served my with vanilla ice cream made from tofu,

Kommentarer

Kommentera

  1. Therese

    Hej. Måste bara upplysa om att vitt strösocker innehåller benpulver. Så vill man ha den helt vegansk kan man använda rårörsocker :)

  2. Isa

    Hej fina Ellen! Jag är såååå nyfiken på var ni köpt er smarta spegel som typ också är ett Nyckelskåp???!! Snälla svar i något inlägg/vlogg eller mejl tack =D letar verkligen efter en sån!

    Kramisar!

Annons
stats