En kladdig kladdkaka #VeganStyle | FITSPOORATION

FITSPOORATION

Annons

En kladdig kladdkaka #VeganStyle

P1010086 P1010089 P1010094 P1010092

Ser ni hur kladdigt god denna kladdkaka är? Jag bakade den tills nyår som jag berättade tidigare och det blev över en hel del. Alla var så mätta på nyår efter middagen så ingen orkade riktigt med efterrätt så min mamma kom hem hit dagen efter och fikade med oss eftersom att det fanns kvar! 🙂

Denna var verkligen så himla god och jag har delat receptet en gång tidigare men jag tycker själv att jag lyckades bättre med den nu och den fick mer rätt konsistens och både är godare och ser godare ut denna gången. Därför tänker jag dela receptet en gång till med dessa bilder så att det blir lättare för er att bläddra bland recepten i receptfliken när ni ska hitta något sen!

Vegansk kladdkaka

Ingredienser
150 g mjölkfritt margarin
2 msk sirap
3,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
3 tsk vaniljsocker
1,25 dl vatten
1 krm salt
+ margarin och ströbröd eller kokosflingor till formen

Gör såhär
Smörj en springform och bröa den. Jag själv använde inte ströbröd utan jag använde kakao, jag tycker att det blir fint! Hehe, eller fint det syns inte. Sätt ugnen på 175 grader.

Smält margarinet och rör i sirapen och vattnet.

Blanda socker, mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Tillsätt vätskan och blanda väl.

Häll smeten i formen och grädda i 25 min (inte längre). Som jag skrev så vill man helst äta den ett par timmar senare för att den ska honan få rätt konsistens! Jag serverade min med vanilj glass gjorde från Tofu,


 

Do you see how muddy this chocolate cake is? I baked it for the New Year as I told before, and we had some of it left afterwards. Everyone was so satisfied and full after the 2 first courses on New Year’s so no dried properly with dessert so my mom came home here the  day after and had coffee with us because we still had this chocolate cake left over! 🙂

This was really so very good and I have shared the recipe once before but I myself think that I managed better with it now and it got the right consistency, and it both looks nicer this time and it tasted nicer this tim  So I will share the recipe again with these images so that it becomes easier for you to browse through the recipes in the recipe tab when you need to find something!

Vegan chocolate cake

Ingredients
150 g milk free margarine
2 tablespoons syrup
3.5 dl granulated sugar
3 dl flour
1 dl cocoa
3 tsp vanilla sugar
1.25 dl water
1 pinch of salt
+ Margarine and bread crumbs and coconut flakes to form

Do this
Grease a springform and sprinkle with crumbs. I myself did not use bread crumbs instead I used the cocoa, And preheat the oven to 175°C degrees.

Melt the margarine and stir in the syrup and water.

Mix sugar, flour, cocoa, vanilla sugar and salt in a bowl. Add the liquid and mix well.

Pour batter into pan and bake for 25 minutes (no longer). As I wrote, you want to eat it a few hours later so that the cake gets  the right texture! I served my with vanilla ice cream made from tofu,


 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats